cununie in pandemie
Bride TO Be

O cununie în pandemie, Episodul 8 [ Jurnal de mireasă]

Cu sinceritate încep acest episod și vă spun că au fost momente în care nu am crezut că vom putea face o cununie în pandemie. Însă cu dorința de a ne uni sufletele și de a alege să înfruntăm unul alături de celălalt orice obstacol din viața noastră, am trăit cel mai frumos moment din viață, la data pe care ne-am setat-o inițial. E drept, petrecerea de nuntă cu 200 de invitați a fost amânată deja de 2 ori și încă nu suntem siguri că o vom putea ține anul acesta, însă mica petrecere de cununie a fost pentru noi o mare bucurie.

Pregătiri de cununie

Chiar de la prima discuție cu privire la cununie, am optat amândoi să mergem în satul bunicii lui Liviu și să organizăm o ceremonie tradițională românească. Ne-am dorit ceva simplu și tradițional alături de rude. Situația actuală din țară ne-a împins să lărgim un pic viziunea asupra acestei ceremonii. Astfel am învitat și prietenii și rudele, am pregătit meniu de nuntă cu un bucătar chef, am închiriat mese, am ales decoruri cu motive tradiționale și am contractat servicii de foto-video.

O parte din acestea au fost adoptate cu doar 3-4 zile înainte de cununie. Nu ne așteptam la un număr atât de mare de participanți și nu ne gândisem decât la un fotograf, nu și la un videograf. În nici un caz nu aveam în plan  o ședință foto ulterioară, revin desigur cu informații detaliate într-un episod dedicat. Nici la un număr mare de mese nu ne gândisem. Acestea au fost contractate tot cu o săptămână înainte de eveniment.

Am avut un buget prevăzut pentru cununie în care ne-am încadrat, iată însă că au apărut cheltuieli suplimentare în bugetul inițial datorate pandemiei. O mare parte din acestea au constat în dezinfectanți, detergenți, măști etc. Consultând mereu calculatorul estimativ de buget, am reușit să negociem costurile pentru a rămâne la estimarea noastră și am evitat pierderi substanțiale.

Cea mai frumoasă zi

Povesteam într-un episod anterior din Jurnalul de mireasă, că ne dorim o zi însorită pentru ziua cununiei. Și chiar așa a și fost. O zi foarte caldă de vară, cu un soare strălucitor. Un nor care ne-a oferit câțiva stropi de bucurie și belșug la încheierea căsătoriei și o lună plină ce ne-a luminat o noapte întreagă. Un cadrul de vis, dacă este să mă gândesc la cum aș fi portetrizat eu ziua/noaptea nunții mele.

A fost atât de scurt, însă atât de frumos. Emoții multiple ne-au copleșit pe întreaga zi. Am fost foarte relaxați și ne-am bucurat de fiecare clipă. Ne-am trezit dimineața, am băut cafeaua alături de prieteni și n-am ratat nici micul dejun. cocarde handmade lavandaMirosul proaspăt al dimineții la poalele pădurii ne-a încărcat cu bună dispoziție și un mare chef de petrecere. Până pe la prânz m-am delectat cu o sesiune de arts & crafts pe terasă. Am creat cocarde pentru băieți din lavandă proaspăt culeasă de mama din grădină.

Rând pe rând în curtea bunicii au sosit rudele și prietenii apropiați. Întreaga grădină a bunicii prindea viață și culoare cu fiecare chip familiar ce ne zâmbea.

Am ales să ne îmbrăcăm în zone diferite ale casei și să ne vedem abia după pregătirile tradiționale. Prietenele mele talentate  m-au dichisit cu make-up, hair și mi-au fost de mare ajutor la îmbrăcatul rochiei. Slăbisem 2 kg și rochia îmi era un pic largă, a fost necesar ca prietena mea să strângă la maxim șnurul rochiei.

Peripeții de nuntă

Bineînțeles că am avut parte de peripeții, căci nu-i așa nu e nuntă fără ele. Logistica și cazările ne-au dat de furcă. În final am rămas cu peste 10 locuri de cazare neocupate. A fost necesar un heirup mare în a asigura o igienă corespunzătoare locației și băilor. Două zile au fost dedicate dezinfectării locației, amenajarea locurilor de spălat pe mâini în aer liber, asigurarea dezinfectanților și a săpunului pentru toți cei ce aveau să fie prezenți.

Am pregătit din timp lista cu TO DO din ziua nunții și am alocat fiecărui task un responsabil. Am stabilit orientativ un program pe ore. Toate acestea ne-au ajutat să rămânem relaxați pe parcursul întregii zile. Dar bineînțeles trebuie mereu să fim deschiși inevitabilului. Una din perechile de nași a întârziat și astfel am decalat un pic plecarea spre locul unde ne așteptau invitații și domnul primar. Se pregătise ceremonia în interior, însă am mutat atunci pe loc toate cele în curte: În acest fel toți cei care veniseră să ne fie alături au putut fii martori în momentul decisiv.

”DA”-ul

cununie traditionala romaneascaAm spus amândoi ”DA” cu toată inima, am primit aplauze și mai mult nu-mi amintesc, sper să vedem pe filmare.  A urmat o serie de fotografii, apoi ne-am urcat în propria mașină și ne-am îndreptat voioși și emoționați către canton.

”Petrecerea” – o cununie în pandemie

La canton eram așteptați cu flori și muzică. Mesele erau deja aranjate, decorul în stil tradițional românesc, iar bunătățile pregătite de bucătarul Chef urmau să fie servite. Am avut amenajat și un foto corner rustic, sub o salcie, cu bușteni, borcane cu lumânări și inimioare albe din lemn. Tot aici se putea servi o limonadă răcoroasă de casă.photo corner rustic

Pentru început am făcut poze cu invitații. Am făcut un tur al meselor pentru a le mulțumi tuturor pentru prezență, apoi sub clar de lună am dat start la muzică și petrecere. S-a dansat, nu foarte mult, dar s-a dansat. Cu păstrarea distanței sociale între persoane atât cât s-a putut, căci mulți aparțineau aceleași familii. Au fost și hore, puține, dar au fost. Atmosfera s-a păstrat cât se poate de normal având în vedere perioada prin care trecem. Spre surprinderea mea am avut parte de îmbrățișări și sărutări, mai puține, dar și mai atipice decât deobicei.

Ne-a prins răsăritul îmbrățișați pe terasă. Am făcut un selfie și am fugit la odihnă, nu pentru mult timp, însă a contat la ciorba de potroace de la prânz.

Iubirea e mai presus de orice

cununie sedinta fotoDragi miri, dragi îndrăgostiți, nimic nu stă în calea iubirii voastre, iar uniunea voastră, dacă v-o doriți nu există nimic pe lume care să vă împiedice să o realizați. Cununia noastră a fost mai mult decât ne-am imaginat. A fost perfect și minunat și am putut trăi aceste clipe alături de cei dragi, în număr mai restrâns ce-i drept, dar punem curând și de-o petrecere mai mare.

Un pic de dans, mâncăruri alese, voie bună și oameni dragi nouă. Așa am trăit noi cea mai frumoasă zi din viața noastră. O cununie în pandemie. Voi lăsa pozele să vă transmită bucuria noastră.

Pe curând,

Elly Nemțoiu (acum și Tilibașa).

P.S. Dacă  printre cititoare/cititori se numără mirese/miri vă invit alături de mine în grupul de facebook pe care l-am creat special pentru mirese: Jurnal de mireasă- Bride to be- sfaturi utile ( Click !aici! pentru a intra in grup). Vă aștept alături de echipa mea și pe pagina Ghidului de Mireasă, la care lucrăm de mai bine de 4 luni și pe care sperăm să-l lansăm cât mai curând- Bride Workshop– Bride TO BE – https://www.facebook.com/brideworkshop/

Episoadele seriei #Jurnal de # mireasă sunt disponibile cu un click AICI.

Dacă ți-a plăcut povestea mea de catifea, te invit să-mi oferi un LIKE și un SHARE.

VELVET STORIES by enemtoiu.com – citește poveștile – AICI

Cover Photo by Dorin Hotnogu Films

*fotografiile din postare aparțin proprietarului site-ului și nu pot fi preluate sau utilizate fără un acord scris din partea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *