Cumpărături de nuntă în pandemie
Bride TO Be

Cumpărături de nuntă în pandemie, Episodul 6 [ Jurnal de mireasă]

Probabil cel mai atipic mod de a face cumpărături de nuntă este în pandemie. Cu magazinele fizice închise, acces limitat la piața și showroom-uri, am organizat toate achizițiile online.

Avem verighete, avem ținutele pentru cununie și ne pregătim cu pași rapizi să spunem DA în fața oficiantului stării civile.

Au mai rămas 5 zile până la momentul în care vom deveni oficial doamna și domnul. Se întâmplă totul așa de repede încât cred că încă nu realizăm ce pas mare urmează să facem. Perioada pandemiei ne-a împiedicat să simțim pregătirile. Am făcut totul online: programări, confirmări, invitații, cumpărături.

ROCHIA DE MIREASĂ

Mă întreb oare dacă sunt singura mireasă din lume care nu a probat rochii de mirese. Care a ales din poze ținuta ce-mi va marca trecerea de la domnișoreală la femeie căsătorită. Vă spun sincer că mi-ar fi plăcut tare să petrec câteva ore alături de prietenele mele prin magazinele de mirese. Să fi probat diverse modele, să fi simțit emoția de mă privi în oglindă într-o rochie simplă, dar să fi probat și o rochie de prințesă cu trenă sau criolină. Nu-mi pare rău că n-am făcut-o, am găsit rochiile care mi-au plăcut.

Cea pentru ziua cununiilor a venit vinerea trecută prin curier. Am ținut-o în cutie până mai pe seară când am dat o fugă la prietenele mele și am probat-o. A venit perfect pe mine. Mi-a încântat ochii și abia aștept s-o port în ziua nunții. Deja îmi imaginez cum voi radia de fericire și-mi voi săruta mirele cu ochii înlăcrimați de bucurie pură.

Am respectat și regulile de probă. Am avut un make-up ( nu foarte aprins pentru a evita pătarea materialului), am avut cu mine pentru probă o pereche de sandale cu talpă înaltă (pentru a vedea exact lungimea rochiei), am avut un comitet de sfătuire și o oglindă mare ca să pot vedea în toată splendoarea. Am ales o rochie albă care are în zona bustului motive tradiționale românești, căci am ales tematică RUSTICĂ.

Rochia pentru petrecere încă nu am comandat-o. Pandemia mi-a adus cadou de nuntă câteva kg în plus, așa că am ales să dau comanda cu 2 săptămâni înainte de petrecere. Am verificat însă termenul de livrare și disponibilitatea. Cu speranța că poate de emoție mai dau jos 2-3 kg săptămânile acestea acestea sper să pot rămâne la opțiunea aleasă.

ȚINUTA MIRELUI

Dacă miresele au o gamă largă de posibilități când vine vorba de ținută, mirele are de căutat BIG TIME. Pe lângă faptul că sunt puține magazine dedicate costumelor de mire, pe perioada pandemiei a fost dificil să aleagă mirele meu ceva. Așadar pentru petrecere Liviu a optat pentru un costum custom made la croitor.

Recomandarea a venit din partea unuia dintre nași și astfel au mers împreună la măsurătoare. Căci, nu-i așa, și nașul trebuie să poarte straie de ceremonie. S-a ales materialul și modelul. S-au luat măsurile și după 3 săptămâni a avut loc prima probă. A durat atât deoarece croitorul este la Brăila, iar noi locuim la București. Va mai fi o probă finală și bineînțeles ne-a asigurat domnul croitor că înainte cu câteva zile de petrecere îi așteaptă pe băieți la o probă, pentru a avea garanția costumului perfect.

Pentru cununie, mirele va purta și el o ie cu motive tradiționale românești în ton cu rochia mea de mireasă. Am ales să avem exact aceleași motive pe ținute. Abia așteptăm să ne îmbrăcăm cu ele.

VERIGHETELE

Cred că acest pas a fost cel mai dificil dintre toate. Nu am avut ocazia să probăm la bijutier verighete, nici să ne sfătuim cu un specialist. Magazinele de bijuterii au fost închise și noi ne-am orientat în mediul online. Am cerut sfatul prietenilor care au avut nunți recent. Am întrebat de materiale, rezistență, dacă se zgârie sau nu, culoarea aurului, grosimea inelelor etc.. Timp de o lună am stat conectați pe unul dintre site-urile de bijuterii de lux. Am văzut zeci de inele și modele. Am pus filtre peste filtre și într-un final am ales verighete simple și mătuite, din aur gold rose.

Două zile am tot măsurat dimensiunea inelelor, luând în seamă tabelul de măsuri al site-ului. După plasarea comenzii am fost sunați pentru confirmare și în 2 săptămâni am primit coletul prin curier. A fost un moment emoționant. Le-am admirat și ne-au încântat.

După probă însă am constatat că va fi necesar să le returnăm pentru micșorare, nu foarte mult 1 milimetru la fiecare, nu este grav, însă extrem de important pentru a nu le pierde. Vom face asta imediat după cununie, timpul alocat modificărilor fiind de peste 30 de zile.

Calm Peaceful Progressing

Totul este posibil atunci când dorința este mare și iubirea și mai mare. Cu calm am luat fiecare etapă din organizare, chiar și așa în această perioadă grea. Nu a fost musai, însă am luat lucrurile încet, de la o săptămână la alta. Am găsit soluții și ne-am adaptat. În episodul următor voi vorbi despre petrecerea burlăcițelor, care a fost epică și m-a încărcat cu emoție multă.

Ținutele tradiționale le-am achiziționat de la www.iiana.ro.

Verighetele le-am comandat de la www.glamira.ro

Îmi doresc să știu de la voi cum sunteți în perioada aceasta și ce emoții trăiți cu pregătirile. Cum gestionați cumpărăturile de nuntă în pandemie? Îmi puteți scrie în comentarii sau pe email, vă răspund cu drag.

Pe foarte curând,

Elly (mireasă pe timp de pandemie),

P.S. Dacă  printre cititoare/cititori se numără mirese/miri vă invit alături de mine în grupul de facebook pe care l-am creat special pentru mirese: Jurnal de mireasă- Bride to be- sfaturi utile ( Click !aici! pentru a intra in grup). Vă aștept alături de echipa mea și pe pagina Ghidului de Mireasă- Bride Workshop– Bride TO BE – https://www.facebook.com/brideworkshop/

Episoadele seriei #Jurnal de # mireasă sunt disponibile cu un click AICI.

Dacă ți-a plăcut povestea mea de catifea, te invit să-mi oferi un LIKE și un SHARE.

VELVET STORIES by enemtoiu.com – citește poveștile – AICI

Photo by Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *