nunta in luna iulie 2020
Bride TO Be

Nuntă în luna Iulie, Episodul 5 [ Jurnal de mireasă]

Speranța moare ultima. Cred cu tărie că atunci când îți dorești ceva cu adevărat întreg universul lucrează pentru tine. Povesteam în episoadele trecute din Jurnal de mireasă că noi am setat de la bun început să dedicăm aceeași zi cununiilor (civilă+religioasă) și o altă zi petrecerii de nuntă. Astfel în ultima lună ne-am concetrat maxim pe weekend-ul stabilit cununiei.

Ceremonie restrânsă sau petrecere mare în aer liber?

Eu îmi doream o ceremonie restrânsă alături de părinți și 2-3 prieteni apropiați nu mai mult de 20 de persoane. Când ne-am apucat efectiv de pus pe listă invitații și planul de organizare, ajunsesem la un număr total de 70 de persoane. În condițiile actuale, părea imposibil de realizat o ceremonie cu 70 de persoane. Chiar dacă masa de după cununie avea să se desfășoare în aer liber în curte, numărul aproximativ de participanți depășea limita impusă de autorități.

Am mers mai departe cu pregătirile, am primit feedback pozitiv de la apropiați și am hotărât să nu ne întoarcem din drum și să vedem cu câteva zile înainte ce și cum vom face.

Am setat tot ce era de setat. Local, ținute, am comandat verighetele, am făcut cererea de căsătorie la primărie (am ales să semnăm actele în afara primăriei, iar acest demers este obligatoriu, cererea fiind depusă cu 30 de zile înainte de data cununiei) și urmează să ne programăm la analize.  Am optat pentru un concept de nuntă tradițională, românească, la țară pe dealurile Moldovei. Vom purta ținute inspirate din folclorul românesc și vom păstra de asemenea unele din tradițiile de nuntă ale locului.

Luna de miere înainte de nuntă 🙂

În doar 3 săptămâni vom deveni soț și soție și simțim parcă că aceasta lună este defapt adevărata lună de miere. Cu tot entuziasmul am început să ignorăm orice intervenție negativă și să ne focusăm strict pe ceea ce inima ne dicta. Fiecare zi ne aduce mai aproape de dorința noastră. Fiecare seară o sărbătorim împreună la un pahar de vin.

Și uite așa de peste 3 săptămâni facem pregătiri și ne bucurăm de fiecare moment și fiecare etapă finalizată.

Opțiunea noastră: ceremonie în aer liber

Spun, cu riscul de a mă repeta, că universul lucrează pentru dorințele noastre și astfel zilele acestea s-a anunțat că este posibil ca de la 15 iunie să poată fi organizate evenimente private cu până la 50 de persoane în aer liber. Mai avem însă încă 20 de zile după această dată până la cununie. Deci iată cum ușor ușor nu vom întâmpina probleme cu desfășurarea ceremoniei în condițiile visate. Așadar ne bucurăm că am ales să mergem mai departe cu planurile noastre și în continuare vom râmâne optimiști cu privire la petrecerea de nuntă ce va avea loc cu ajutorul zeilor supremi la finalul lunii iulie.

Voi, miresici, cum stați cu pregătirile? Îmi face mare plăcere să discut cu voi și chiar aștept cu drag mesajele voastre și comentariile voastre mai jos la postare.

Vă îmbrățișez,

Elly,

O mireasă pe timp de pandemie.

P.S. Dacă  printre cititoare/cititori se numără mirese/miri vă invit alături de mine în grupul de facebook pe care l-am creat special pentru mirese: Jurnal de mireasă- Bride to be- sfaturi utile ( Click !aici! pentru a intra in grup). Vă aștept alături de echipa mea și pe pagina Ghidului de Mireasă- Bride Workshop– Bride TO BE – https://www.facebook.com/brideworkshop/

Episoadele seriei #Jurnal de # mireasă sunt disponibile cu un click AICI.

Dacă ți-a plăcut povestea mea de catifea, te invit să-mi oferi un LIKE și un SHARE.

VELVET STORIES by enemtoiu.com – citește poveștile – AICI

Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

4 Comments

 • Alexandra

  Noi avem nunta in 5 septembrie. Ne-am dat comanda la verighete si o dam ianinte . am mai dat invitatii. cei drept avem inauntru dar speram ca va fi bine

 • raluu

  Cum mai stati cu optimismul? Noi avem in septembrie in interior si deja ne-am dezumflat cu acest val 2, desi pregatisem aproape tot ne gandim sa facem uz de data de rezerva din 2021….:((

  • Alexandra Elly Nemțoiu

   Salut Raluca. Noi suntem bine cu optimismul. Săptămâna viitoare facem cununiile și un party restrâns în aer liber, așa cum am plănuit din luna februarie, înainte de pandemie. Pentru petrecere, am mutat pe data de rezervă din luna august, tot în această vară. Mergem mai departe și ne adaptăm. Vom vedea ce se întâmplă și ce spun autoritățile. Așa cum am menționat respectăm deciziile și restricțiile. Acesta nu este valul 2, acesta este ceea ce s-a preconizat la relaxarea restricțiilor. Cred că trebuie să faceți exact cum simțiți voi că este bine și mai puțin stresant pentru amândoi. Nu este ușor în această perioadă, sunt emoții mixte și greu de gestionat. Aveți grijă. Te îmbrățișez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *