Conviețuirea în doi pe timp de pandemie, nunta
Velvet Stories

Conviețuirea în doi pe timp de pandemie

Conviețuirea în doi pe timp de pandemie într-un spațiu de 60 de m2 este o adevărată provocare. Chiar din primele zile ne-am revendicat fiecare câte o cameră din casă pentru lucru, apoi cu trecerea zilelelor am început să reamenajăm diverse spații din casă pentru a ne putea crea locuri comune de relaxare. Nu a fost greu să găsim mereu activități extra muncă pentru petrecerea timpului liber, ba chiar am experimentat momente de relax și entertainment și am organizat chiar și un picnic.

Zilele trecute vorbeam cu un prieten la telefon, pe care-l sunasem să-i urez ”La mulți ani”, cu ocazia zilei lui de naștere. Din una în alta m-a întrebat ce facem noi în autoizolare, căci pe profilul meu vede postări cu activitățile noastre și pare că suntem mereu într-un loc nou, ca și cum am fi într-o continuă vacanță.

Așa o emoție frumoasă mi-a transmis, căci într-adevăr, în ultimile 2 luni am încercat să trasmitem prietenilor virtuali, și nu numai, o stare de bine din confortul casei noastre. Așa cum promiteam în articolul anterior pe blog, am decis să vă inspir cu câteva dintre activitățile noastre casnice pe timp de pandemie.

1. Cărti, cursuri, webinarii.

Ne-am adaptat foarte repede la #statacasă. Eu lucrez de acasă de ceva ani, iar Liviu are cel puțin o zi pe săptămână work from home. Cumva eram obișnuiți să ne dedicăm muncii când suntem în casă. În primele săptămâni am încercat să ne facem un program zilnic: trezit, cafea, lucru, 3 mese pe zi. Am luat câteva kg în plus amândoi, mai ales că nu săream nici cele 2 gustări dintre mese. Ne-am dedicat destul de mult timp pentru citit cărți, finalizat diverse cursuri și întâlniri online menite să ne ajute să fim pregătiți în orice moment pentru reluarea activității după starea de urgență.

2. Fete, filme și băieți

Am da iama și în Neflix & HBOGO și ne-am apucat să vedem toate serialele și filmele apărute recent, doborând astfel recordul de vizionare.  Am făcut nopți albe, ca-n facultate și nu ne-am lăsat până nu am finalizat tot ce era la dispoziția noastră în materie de filme și seriale. Ce am văzut în perioada aceasta și recomand pentru că merită: Casa del Papel, Michael Jordan- Cântecul de lebădă, Unortodox, Salf Made- Madam C.J.Walker. Acum ne-au rămas puține serii nevizualizate, deja Liviu a revăzut filme și serii vechi precum Fast and furios, Marvel series & Harry Potter.

3. Grădinărit de balcon și oaza noastră de relaxare

Era nevoie să ne ocupăm timpul liber cu activități noi și de asemenea să creăm spații noi de destindere. Astfel am dat start la reamenajarea celor 2 balcoane ale apartamentului nostru. Balconul cel mare găzduiește acum oale, ustensile și diverse lucruri care nu-și mai găseau locul prin casă.  Liviu a comandat 3 rafturi mari, le-a montat și împreună am reorganizat spațiul. Avem chiar și o mini grădină de legume de balcon. Am comandat online pâmânt și semințe și am plantat cartofi, roșii, salată verde și ceapă. Grădinăritul pare să ne placă, ocupând locul 2 în topul activităților casnice preferate, după gătitul excesiv. Prima mână de ceapă verde a fost culeasă și mâncată. Așteptăm cu nerăbdare următoarea recoltă de legume de balcon, pentru a ne putem numi oficial agricultori de balcon.

Balconul cel mic, a primit și el un boost de energie nouă. L-am transformat, după 4 ani, în oaza noastră de relaxare. Am comandat gazon artificial, l-am montat pe podeaua balconului și acum ne bucurăm de iarbă verde la etajul 3. Am făcut măsurători, am potrivit culori și am ales elemente de decor care să ne ofere o atmosferă perfectă pentru vară. Săptămâna aceasta am primit și ultima comandă de decorații și mobilă, îar în umătoarele zile avem în plan să finalizăm întreg spațiul. Vom avea o canapea cu multe perne, rafturi cu plante ( aranjamente realizate chiar de mine), o masă și tabureți pentru musafiri. Promit să adaug în articol poze, imediat ce vom avea spațiul amenajat complet.

4. Picnic la iarbă verde pe balcon

Vremea de afară ne făcea să ne gândim la o ieșire în parc sau chiar un grătar la iarbă verde. Evident picnic pe balconacestea nu le puteam face, parcurile și ieșirile fiind restricționate. Pentru că reușisem să montăm gazonul pe balcon, într-un weekend am organizat un picnic la iarbă verde cu vedere deasupra cartierului. Am utilizat o față de masă pentru setup-ul din balcon și două perne plate pentru a ne așeza comod. Am adus mâncarea, paharele de apă și am petrecut 2 ore ca și cum am fi fost plecați din oraș. Și pentru că ne-a plăcut maxim experiența am repetat-o de 1 mai cu hamsii și bere.:)

Cred că a fost cel mai tare picnic în doi. Romantic și plăcut spațiul ne-a inspirat să luăm și cina din când în când pe balcon. Pentru cină am improvizat o masă, am adus tabureții din sufragerie, o sticlă de vin roșu, farfuriile cu mâncare, tacâmurile și ne bucurăm de fiecare dată de un apus splendid.

5.Yoga, zumba și 5000 de pași pe zi

Ador să mă plimb în parc și în general să merg mult pe jos. Având în vedere restricțiile și parcurile închise, am optat să-mi continui targetul de pași zilnic în casă. Evident la început au fost 1000 de pași, căci câte ture de apartament puteam să dau. După mai multe zile am reușit un record de 5000 de pași zilnic în casă, pentru că mi-am făcut un program în acest sens. Dimineața după cafea și seara după cină povesteam cu Liviu și în timp ce vorbeam cu el mă plimbam dintr-un capăt în altul al camerei.

Yoga a fost un bonus, la fel și zumba. Întâmplător am găsit pe facebook un program de 21 de zile de yoga, 60 de minute în fiecare dimineață. Mi-a plăcut foarte mult, mai ales că era gura mea de aer, îmi oferea energie pentru întreaga zi și eram mereu cu zâmbetul pe buze. Țin să menționez că până în acest an, niciodată nu am reușit să fac activitați sportive acasă😊.

Acum continui zilnic cu ”Salutul Soarelui” care este un exercițiu minunat pentru corp și minte. Zumba este momentul meu de party-party pentru sâmbătă seara. Deși nu-mi petreceam sâmbetele în clubprea des în ultimii ani, pe perioada stării de urgență, am simțit nevoia în weekend de dans și petrecere. Așa că am ales să fac zumba pentru 1 oră și jumătate sâmbăta seară. După două luni de pandemie, fac sport acasă, îmi ating targetul de pași zilnic și am descoperit că-mi place yoga.

6.Gătim și filmăm rețetele

miel la cuptpr cu morcoviDe gătit noi găteam mult și înainte de Coronavirus, însă noutatea este că acum filmăm rețetele. Nu a fost chiar ușor la început. În primul rând că nu ne dădeam seama exact cum filmează telefoanele noastre. Care este unghiul potrivit. Cum să stăm noi sau cum să poziționăm ingredintele și recipientele pe care le utilizam. Apoi am căutat să găsim lumina potrivită. Abia la a patra rețetă filmată am reușit să găsim locul perfect care să surprindă tot procesul de pregătire și gătire a mâncării. Am publicat deja câteva dintre acestea pe Facebook și în Instastory. Am făcut și premiere în bucătărie, dar știm că toți am reușit sub îndrumarea mamelor noastre să pregătim masa de Paște. Cozonacii, pasca, pâinea și friptura sau salata de boeuf au fost cele mai deosebite delicatese, gătite în premieră cu mamele noastre pe whatsapp.

Sunt curioasă voi ce descoperiri ați avut în această perioadă. Ce rețete gătiți, cum vă petreceți timpul și mai ales cum e să trăiești numai în casă?

M-am gândit să creez o rubrică pe blog cu rețetele noastre și filmulețele, ce ziceți? V-ar plăcea? Eu aștept și sugestii de preparate pe care ați vrea să le gătim și apoi să vă împărtașim rețetele.

Eu îl aștept pe cireșar cumințică în cei 60 de m2.

Love you,

Elly

Stories by me

Citește și poveștile de catifea  cu un click pe Velvet Stories

Te invit să urmărești episoadele din Jurnalul de Mireasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *