Mireasă în timp de pandemie
Bride TO Be

Mireasă în timp de pandemie, Episodul 3 [ Jurnal de mireasă]

Mireasă în timp de pandemie era ultimul lucru care mi-ar fi venit vreodată în minte atunci când mi-am vizualizat nunta. În urmă cu 2 luni și jumătate zburdam fericiți de colo colo cu sufletul încărcat de entuziasm că-n vara acestui an vom fi miri. Am adunat tot ce ne reprezintă, tot ce iubim și tot ceea ce dorim să împărtășim alături de cei dragi și ne-am creat conceptul pentru nuntă.

La două zile de la start planificare, în doar câteva ore, totul însă părea că se întoarce pe dos. Se închideau școlile, eram trimiși să lucrăm de acasă și ne răsuna în cap faptul că trebuie să stăm în casă. Se întâmpla totul dintr-o dată fără ca noi să putem măcar înțelege ceea ce urma să aibă loc. Pandemia pusese stăpânire pe întreaga lume în doar câteva zile.

…trebuiau luate hotărâri

La începutul lunii aprilie am discutat cu furnizorii noștri și am stabilit că periodic vom discuta despre contracte în funcție de ceea ce se va comunica public și oficial despre nunți. Am hotărât amândoi să ne concentrăm pe muncă și pe activitățile casnice și să așteptăm să vedem ce se va întâmpla după starea de urgență și vacanța de Paște.

După prelungirea stării de urgență din 15 aprilie, am hotărât ca după Paște să trimitem invitațiile pentru nuntă. A venit Paștele și ne-am relaxat în mica vacanță, dar pentru că ne-am rupt din ritmul zilnic de lucru, am avut timp să stăm pe facebook și să ne uităm la televizor. Astfel, inevitabil, ne-am încărcat cu emoții mixte.

Totul părea că se prăbușește

Ne pierdusem un pic încrederea în faptul că lucrurile ar putea reveni la normal în luna iunie. Am citit multe afirmații personale ale diverselor persoane publice din zona de evenimente și HORECA, chiar și păreri proprii ale dlui. Ministru Vela.

Primeam, și din păcate încă primesc, zilnic zeci de notificări din mediul online cu privire la nunți, grupuri, forumuri, articole media, etc. unde totul pare că se prăbușește. Amânări și anulări de nunți, conflicte cu furnizorii, costuri mărite, discuții în contracdictoriu, păreri personale, etc.  Am simțit și încă simt în suflet o durere mare, căci nimeni nu oprește acest val de negativism și fake news.  Îmi doream sincer să urlu de supărare, eram deja îmbibată cu sentimente de furie și anxietate.

N-am putut să mai scriu pe blog despre nuntă. Am amânat și trimiterea invitațiilor. Eram tare afectată. Nu știam ce se întâmplă și îmi doream mult să intervin, să ajut și să-i rog pe oameni să fie răbdători și pozitivi. Să nu ia decizii pripite, să aștepte un pic. Dar nu pot să-i îndrum eu, este ceva ce trebuie să decidă singuri. Este dreptul lor să aleagă și să spere în felul lor.

Am luat o pauză de la informarea din mediul online și TV și am discutat cu avocatul

Eu am decis că nu voi mai citi mesajele din online și tv până când nu vor exista informații oficiale despre cum și în ce fel ne vom putea face nunta în vara acestui an.

Mi-a prins bine acest lucru. Mediațiile pe care le fac zilnic mă ajută să rămân pozitivă. Am început  de curând să vorbim cu apropiații noștri despre nuntă și toată lumea este pozitivă. Ne-au încurajat și ne sunt alături.

Pentru a putea să am clar în minte ce pași trebuie urmați în funcție de diversele scenarii ce vor apărea după 15 mai, am discutat cu un avocat. Am parcurs cu el contractele pe care le avem cu furnizorii și am luat în calcul tot ce ne ajută sau ne încurcă. Vă spun sincer că au fost discuții profunde, care m-au demoralizat un pic, dar nu de tot. Nu este ușor să anulezi un contract, nu este ușor să renunți la planurile tale. Mi-a dat încredere faptul că îndiferent de ce se va întâmpla, avem capacitatea de a ne adapta situației. Cu mintea limpede, fără stres și cu multă iubire am putut împreună cu iubitul meu să găsim soluții pentru mai mult de 2 scenarii posibile. Așteptăm deciziile oficiale continuându-ne planurile.

…ne adaptăm

Am învățat și am constatat în această perioadă că inevitabil vom trăi cu virusul acesta toată viața. El nu va dispărea. Un tratament exact, apariția unui vaccin, testarea vaccinului și distribuția acestuia către oameni este un proces cu durată îndelungată, nu un singur an, mai mulți.  Anumite resctricții vor rămâne probabil cel puțin 2 ani, pentru protecție.

Petrecerile vor fi diferite, lumea va fi diferită. Vom analiza orice mișcare și decizie.  Ne vom petrece timpul liber alături de persoane cunoscute, vom evita probabil locurile publice închise și vom fi mai precauți din mai multe puncte de vedere.  Asta nu înseamnă că va fi diferit acum sau peste 2 ani, asta înseamnă să rămânem pozitivi și încrezători. Să ne urmăm visele și să găsim soluții la micile piedici din viață.

Cu drag,

Elly

(organizator de evenimente, wedding lover & mireasă pe timp de pandemie)

P.S. Dacă  printre cititoare/cititori se numără mirese/miri cărora le-ar face plăcere să dezbatem diverse subiecte despre nuntă și consideră necesar să ne susținem în această perioadă și să împărtășim emoțiile pregătirii nunții, vă invit alături de mine în grupul de facebook pe care l-am creat special pentru mirese: Jurnal de mireasă- Bride to be- sfaturi utile ( Click !aici! pentru a intra in grup)

Episoadele seriei #Jurnal de # mireasă sunt disponibile cu un click AICI.

Dacă ți-a plăcut povestea mea de catifea, te invit să-mi oferi un LIKE și un SHARE.

VELVET STORIES by enemtoiu.com – citește poveștile – AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *