Nuntă și Pandemie Bride to be jurnal de mireasa blog cover
Bride TO Be

2020, an de pandemie și Nuntă, Episodul 1 [ Jurnal de mireasă]

Așa am început anul:  Nuntă și Pandemie… Pandemie și Nuntă

În urmă cu o lună semnam contractul pentru locație și ne pregăteam să trimitem invitațiile. Nuntă  de vară, cu grădină, cu lac, cu surprize și distracții, totul alături de oamenii minunați din viața noastră. Am hotărât în februarie că anul ăsta e an de nuntă și în doar câteva zile am aranjat totul. Ne-am gândit la un concept care ne reprezintă, am stabilit detaliile cele mai importante și gata. Două săptămâni și planul era pus pe picioare.

Dar când era entuziasmul mai mare, ne-a lovit din plin vestea că trebuie să #stămacasă. Pandemia punea stăpânire pe întreaga țară. Ne-am conformat și din 9 martie am stat acasă, am muncit de acasă și am evitat contactul cu prietenii, cunoștințele și familia noastră.

În tot acest timp ne-am tot întrebat cum să facem, ce să facem. Ne dorim ca toată lumea să fie bine. Ne dorim să mergem mai departe cu planurile noastre de nuntă. Am discutat cu colegii din breaslă (organizare de evenimente și furnizori), am contactat avocatul, am adresat întrebări și am cercetat tocmai pentru a înțelege mai bine ceea ce avea să se petreacă în viitorul apropiat.

O mulțime de evenimente amânate sau chiar anulate. Soluții există bineînțeles, înțelegere din partea furnizorilor este, căci toți ne dorim să trecem cu bine peste această perioadă și să ne reluăm activitatea în condiții normale. Este un moment istoric ce probabil va fi o poveste minunată de spus nepoților.

Trimitem sau nu invitațiile?

Săptămâna trecută am finalizat grafica pentru invitații și acum #dilemă. Cum să trimitem invitații pe timp de pandemie? Cum să te bucuri tu de evenimentul ce va să vină în viața ta, când oamenii din jur sunt panicați de toate informațiile publicate? Cum facem să fie bine?

Stând în casă și având un pic mai mult timp de petrecut în online, am reușit să mai discut cu prietenii, colegii și ușor ușor am început să-i punem în temă cu planurile noastre. Ne bucurăm că am primit reacții pozitive, că suntem cu toții pozitivi, ba chiar am creat motiv de glumă. Ne-am imaginat câteva versiuni de nuntă cu participarea unui număr de 8 persoane, ba chiar am gândit o nuntă online cu participare pe zoom. Creativitatea nu ne-a lipsit zilele acestea și nici simțul umorului.

Astăzi un lucru este cert: Nu amânăm nimic.

Momentan amânarea evenimentului nu este o opțiune, nu știm dacă până în luna iulie va continua sau nu starea de urgență. Dacă va fi nevoie de amânare probabil vom opta să mutăm într-o altă dată, însă tot în acest an. Nu știm ce poate să vină în anul următor. Cum nu știm cum vom fi nici unul dintre noi în nici un alt moment. Nu cred ca este un moment mai potrivit decât altul.

Cred doar că este important să se întâmple atunci când mirii simt că este momentul lor. Noi am simțit că momentul nostru este anul acesta. Am simțit că acum vrem să facem acest pas.

Nu ne pierdem speranța …

Cu toată speranța înainte, așteptăm cuminți să treacă cu bine perioada asta.

Mă întreb oare ce fac ceilalți miri? Cum își gestionează nunțile pe timp de pandemie?

Ce credeți, ar trebui sau nu să începem să trimitem invitațiile pentru nuntă?

Mi-ar face plăcere să-mi transmiteți părerea voastră, îmi va fi de ajutor cu siguranță. Aștept așadar un comentariu la articol sau un mesaj privat, oricum vă este la îndemână va fi bine venit.

Vă îmbrățișez cu drag,

Elly 🙂

(organizator de evenimente, wedding lover & mireasă pe timp de pandemie)

P.S. Dacă  printre cititoare/cititori se numără mirese/miri cărora le-ar face plăcere să dezbatem diverse subiecte despre nuntă și consideră necesar să ne susținem în această perioadă și să împărtășim emoțiile pregătirii nunții, vă invit alături de colegele mele în grupul de facebook pe care l-am creat special pentru mirese: Jurnal de mireasă- Bride to be- sfaturi utile ( Click !aici! pentru a intra in grup)

P.S.S  În următoarele episoade ale #Jurnalului de #mireasă vă voi povesti despre evoluția planurilor noastre de nuntă, dar și despre cum putem plănui nunta fără stres în doar câteva săptămâni. Ce anume vă poate ajuta și ce anume vă poate încurca. Vă aștept așadar pe blog. Click pe butonul de Subscribe și află primul când e publicat următorul episod.

VELVET STORIES by enemtoiu.com – citește poveștile – AICI

Photo credit: Freepik

9 Comments

 • Griober Beatrix

  Ma bucur sa văd ca încă mai exista persoane pozitive. Și noi avem nunta tot in Iulie. Mai exact, in 4. La noi toate sunt pregătite, doar trebuie sa împărțim invitațiile. Am decis sa mai așteptăm pana la începutul lunii Iunie pentru a vedea cum decurg lucrurile. Din păcate, La restaurant nu mai sunt dați disponibile pentru anul acesta, dacă va fi sa amânăm, va trebui sa o facem pe anul viitor.
  Sa speram ca va fi bine și ca de va sfarsi acest coșmar prin care trecem. Mult succes

  • Alexandra Elly Nemțoiu

   Buna Beatrix, mulțumesc pentru mesajul tău. Suntem amândouă mirese de iulie ce frumos :). Sunt aici dacă ai nevoie de suport moral și nu numai. Sunt încrezătoare că vom triumfa 🙂 O zi minunată!

 • Andreea

  Buna! Eu sunt mireasa de octombrie…10.10.2020 sper sa nu trebuiasca sa amanam si noi avem totul pregatit mai putin hainele…sa fim pozitivi si sa avem rabdare!

  • Alexandra Elly Nemțoiu

   Buna Andreea :), ce frumoasa data ati ales. Nici noi nu avem hainele. N-am gasit inca o rochie care sa-mi faca cu ochiul:)

 • Laura

  Buna,

  Nunta era programata de acum 2 ani in data de 13 iunie 2020. Cand mi.am dat seama ca nu pot face nunta la data stabilita am simtit dezamagire, suparare, am plans, nu am vrut sa accept ca evenimentul nostru nu va avea loc la aceea data, era data noastra. Am amanat pt data de 26 iulie 2020 (singura data disponibila la restaurant anul acesta). Ne dorim f mult ca nunta sa fie anul acesta de aceea vom sta pana in ultimul moment. Nu mi se pare normal ca toata lumea sa amane pt anul viitor, se va aglomera f mult si exista posibilitatea tot sa nu vina oamenii.
  Mi ar placea f mult sa mai schimb impresii cu miresici de anul acesta 😊

 • Laura

  Buna,

  Nunta era programata de acum 2 ani in data de 13 iunie 2020. Cand mi.am dat seama ca nu pot face nunta la data stabilita am simtit dezamagire, suparare, am plans, nu am vrut sa accept ca evenimentul nostru nu va avea loc la aceea data, era data noastra. Am amanat pt data de 26 iulie 2020 (singura data disponibila la restaurant anul acesta). Ne dorim f mult ca nunta sa fie anul acesta de aceea vom sta pana in ultimul moment. Nu mi se pare normal ca toata lumea sa amane pt anul viitor, se va aglomera f mult si exista posibilitatea tot sa nu vina oamenii.
  Mi ar placea f mult sa mai schimb impresii cu miresici de anul acesta 😊
  O zi frumoasa si spor in organizarea nuntii !

  • Alexandra Elly Nemțoiu

   Buna Laura, multumesc ca ai impartasit experienta ta. Trebuie sa fim pozitive si sa speram ca lucrurile vor reveni la normal pana in iulie. Va fi greu la anul, atat pentru miri cat si pentru invitati. De asemenea si furnizorii vor fi foarte aglomerati. Deja sunt putine datele libere pentru anul viitor, si multe nunti au fost programate pentru ziua de vineri. Te astept in grupul de pe facebook. :*

 • Alexandra

  Și noi avem anul acesta nunta mai exact pe 5 septembrie. Pozitivi am inceput sa trimitem invitații mai ales la persoanele din alte localități. Am mers pe sistemul hai sa le dam o veste buna în această perioadă plus o verișoară și-a amânat nunta din mai fix cu o săptămână înaintea noastră. Așa că am zis sa anunțăm oamenii din timp. Am primit foarte multe reacții pozitive deci continuam. Da evident vedem și cum evoluează situația dar nu sunt de acord cu ideea de a amâna pe la anul ca nu vin oamenii că nu au bani. Probleme cu banii o sa fie și la anul

  • Alexandra Elly Nemțoiu

   Alexandra, este minunat ce mi-ai povestit. Mă bucur nespus că primiți reacții pozitive. Noi începem trimiterea invitațiilor. Abia aștept să văd reacțiile. Deși prietenii și rudele apropiate ne încurajează, noi încă suntem un pic emoționați în acest sens. Mulțumesc mult pentru mesaj. Azi urc un nou episod din jurnal. Te aștept și în grupul #miresicilorpozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *