Inspired by,  Velvet Stories

Magie de Decembrie

Decembrie aduce  în inimile noastre emoții și marchează momente magice alături de cei dragi.

Am copilărit la Brăila, într-un cartier de blocuri și case. Cred că aveam 10 ani atunci când primăria a decis să planteze, pe Bulevardul principal din zonă, copaci și brazi. În același an, la început de decembrie, copacii și brazii au fost ornați cu becuri colorate. Exista chiar și un joc de lumini al beculețelor, astfel brazii se aprindeau pe rând creând un efect vizual ce mă-ncânta. Era o mare bucurie pentru mine să stau pe marginea trotuarului și să privesc spectacolul. În timp devenise chiar o tradiție să-mi petrec seara urmărind de la geamul camerei mele cum strălucea strada în preajma sărbătorilor de iarnă.

Orașul se înveselește.

În decembrie parcă un sentiment aparte pune stăpânire pe mine. Mă gândesc mereu că străzile luminate ne pregătesc pentru a întâmpina miracole. Căldura zilelor de sărbătoare mă încarcă cu energie și bucurie. Orașul se înveselește, iar oamenii zâmbesc mai des. În fiecare an această perioadă mă inspiră și de fiecare dată simt o dorință măreață de a marca cumva acest sentiment. Se întâmplă adesea să-mi dedic zile întregi pentru a pregăti cadouri realizate manual de mine pentru cei dragi. Într-un an am împărțit zâmbete pe stradă oamenilor necunoscuți împreună cu prietenii mei (este vorba despre proiectul ”Zâmbește de Crăciun”, https://zambestedecraciun.wordpress.com/).

Anul acesta am decis să luminăm casa chiar din primele zile de Decembrie. Am aprins lumânările de Hanuka și am continuat cu bradul strălucitor la poalele căruia se găsesc deja numeroase cadouri. Am pregătit traseul vizitelor la rude și planurile pentru noul an. Vacanța bate la ușă și eu abia aștept să-mi dedic câteva ore bune cărtilor din bibliotecă.

Cred în magia lui Decembrie, care vine către noi cu gânduri pașnice, învățându-ne cât de important este să ne bucurăm de tot ce am realizat în anul ce se încheie. Roadele culese în timpul anului au menirea ca la finalul acestuia să ne încarce pozitiv cu încredere, curaj, bună dispoziție și vise pentru noul an ce vine în pași repezi. Mai cred că darurile sunt dorințele noastre ce vor veni către noi în viitor. Și cred, de asemenea, că tot ce avem nevoie este deja cu noi, trebuie doar să credem în noi!

Pe final de an vă lansez două provocări ce sper să vă aducă bucurie:
  1. Mâine dimineață, în prima zi de Crăciun, înainte de a deschide primul cadou, să vă gândiți la ceva ce vă doriți din tot sufletul pentru anul 2019!( Puneți-vă o dorință clară și un termen ca aceasta să fie realizată!)
  2. Dacă n-ați făcut încă o retrospectivă a anului 2018 și o listă de realizări pentru 2019, vă invit să urmați structura de aici!

Happy X-Mas!!!

Vă urez Sărbători fericite și-un an nou minunat cu daruri alese!

p.s. A sosit Moșul!

Photo credit: unsplash

Te invit să te inspiri din poveștile de catifea pe enemtoiu-velvet stories .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *