Inspired by

Delicii românești de weekend

De fiecare dată când merg în călătorie (city break sau vacanță) mă bazez pe experiențe fără prea multă pregătire înainte. Îmi place să experimentez locurile unde ajung în funcție de ceea ce îmi iese în cale. Pentru că sunt o gurmandă explorez localuri de orice fel și abia aștept să mă bucur de specialitățile zonei. Înainte de plecare cercetez online restaurantele din zona unde urmează să mă cazez, apoi caut să văd cele mai recomandate preparate. Se întâmplă totuși ca mergând pe stradă să descopăr  unele  care să mă convingă să le trec pragul fără să le fi descoperit înainte în căutările mele. Și îmi place mult când se întâmplă astfel pentru că reușesc să mă surprindă într-un mod plăcut.

Tipografia din Brașov 🙂

În weekend-ul ce tocmai a trecut, am ajuns la Brașov. Am descoperit  locuri noi și interesante. Prima oprire ne-a bucurat cu creativitatea, conceptul și faptul că sunt foarte primitori cu cei care au nevoie de un loc pentru a lucra câteva ore pe laptop sau a-și realiza întâlnirile de business. Vin în ajutorul acestora chiar și cu o imprimantă gata de printat documente. Tipografia este acel loc cool care vine în întâmpinarea creativilor și antreprenorilor locali sau în trecere prin oraș. Gustoasa cafea “HUB Latte” a fost preferata mea, iar Liviu a testat minunatul preparat “Macha Beer”, o combinație de ceai macha din japonia și bere Zăganu. Apa cu lămâie, castravete și lime este servită din partea casei. Tipografia a fost biroul nostru pentru o zi de vineri și ne-a plăcut foarte mult.

Jazz și bunătăți

 

Înfometați și înfrigurați, vineri seară am descoperit “Bistro de l^Arte”. Cu un design rustic și lumini calde, ne-a atras atenția și am intrat. Era o seară de Jazz cu Piano Live care ne-a ademenit în înterior și asta ne-a convins să întrebăm de o masă liberă. Era aglomerat și deja ne gândeam că este posibil să nu găsim loc.  Am avut noroc. O rezervare fusese anulată de curând. Am fost conduși la masă, ni s-a oferit apa și un meniu. Atmosfera era călduroasă, iar muzica din fundal reușea să creeze o stare plăcută și comfortabilă. Părea că ne aflăm într-un local cochet frațuzesc.  Ne-am delectat papilele gustative cu Pui de fermă, copt cu sos de prune, piure cu lapte de bivoliță și ardei copt în sos de muștar ( tare bun) și Felii de vită, pe chiftea de cartof cu spanac, sos de smântână și ceapă rumenită. Un păhărel de pălincă și la desert Gomboți ( gălușcă cu prune – desert tradițional transilvănean, preparat după o rețetă brașoveană). Sper că am reușit să vă fac poftă și să dați o fugă chiar astăzi la Bistro de l^Arte.

 

Tradiționale românești

Există două restaurante pe care nu le ratăm atunci când ne aflăm în Brașov: La Bucătarul Vesel și Sergiana.  “La Bucătarul Vesel” oferă mereu o ciorbă tradițională românească extrem de delicioasă, iar Bulz-ul este cireașa de pe tort de fiecare dată. Renumitul restaurant Sergiana impresionează prin serviciile  sale de înaltă calitate și gustul autentic românesc al preparatelor. La sosire suntem mereu întâmpinați cu o gustare de jumări cu ceapă roșie, devenită tradiție. De această dată am ales din meniu sarmale cu mămăligă, pomana porcului, palincă și două carafe de vin alb. Dacă vreți să luați prânzul sau cina aici, vă recomand să faceți o rezervare în prealabil, este destul de dificil să găsiți o masă liberă dacă sunteți mai mult de 2 persoane. Noi am reușit să rezervăm de pe o zi pe alta.

Dimineața la cafea

În ultima zi de plimbare am descoperit chiar lângă pensiunea unde ne-am cazat, “Croitoria de cafea” un loc deosebit pentru cei care iubesc cafeaua artizanală. Cafea croită cu pasiune și dedicare. Cafea aromată și gustoasă numai bună de savurat într-o dimineață de Duminică.

Mulțumim Brașov pentru ospitalitate și pentru o călătorie condimentată cu delicii românești.

Pe curând!

 

 

………………………..

Inpired by Brașov, România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *