I LOVE IT,  Inspired by

Ierusalimul, orașul de aur

Sunt locuri în lume care merită cu siguranță să le întâlnești. Se spune că fiecare călătorie aduce cu ea emoții unice și experiențe de neuitat.

Printre orașele mele preferate, des întâlnit și în topurile orașelor recomandate spre a fi vizitate, se află Ierusalimul. Acest oraș mistic, plin de istorie și cu o însemnătate aparte în cărțile lumii, reprezintă poate una din destinațiile care merită vizitate măcar o dată în viață. Fără îndoială un oras al contrastelor, Ierusalimul este cu totul și cu totul unic – nu există în altă parte a lumii un asemenea loc. Un oraș al tradiției, al religiei și al istoriei, dar și din ce în ce mai mult al culturii și patrimoniului modern, este un oraș cu atât de mult de oferit încât ați putea petrece ani aici și nu ați reuși să vedeți totul.

Ierusalimul este un oraș ca nicăieri altundeva, un oraș sfânt al celor trei religii majore, un oraș cu o istorie de neegalat și un prezent la fel de bogat. Ierusalimul este un oraș cu o aură unică în aer, un oraș în care clădirile de piatră de ”aur” reflectă și absorb lumina ca nicăieri altundeva. Unele lucruri se pot întâmpla numai în Ierusalim, iar fotografiile reflectă o parte din acea magie.

Orașul ” de aur” așa cum i se mai spune Ierusalimului, păstrează în interiorul său elemente vechi și noi, care prin îmbinarea spirituală și arhitecturală perfectă ne atrag și ne oferă acea liniște și pace interioară pe care cu toții dorim să o trăim.  Ierusalimul te încarcă cu o vibrație pozitivă, și parcă  reușeste să ne apropie de rădăcinile noastre străvechi. Strălucirea sa este mai presus de cuvinte și mai presus de religie, reușind să creeze o legătură puternică cu divinitatea.

Jerusalimul este un loc fascinant, în care am simțit, poate ca în nici într-un alt loc vizitat de mine, că pot parcă atinge istoria și mă pot întoarce în trecut cu mii de ani în urmă.

Ierusalimul este orașul cu o a patra dimensiune. Dacă majoritatea orașelor sunt tridimensionale, atunci Ierusalimul are o a patra dimensiune adăugată, una spirituală. Un loc sfânt pentru evrei, musulmani și creștini și, prin urmare, semnificativ pentru peste o treime din toți oamenii de pe pământ. Dincolo de importanța sa religioasă și istorică, Ierusalimul este capitala Israelului modern, fiind într-o continuă expansiune și dezvoltare economică și socială. Pentru a descoperi însă minunățiile pe care acest oraș magic le are de oferit, este musai să-l vizitați.

Dacă încă nu sunteți hotărâți să urcați în avion și vă aflați în București în acest weekend, aveți ocazia să vedeți, ascultați, învățați, gustați, simțiți și dansați în ritmul acestui fascinant oraș participând la cea de-a doua ediție a Festivalului ”Shalom Ierusalim”, Duminică, 16 septembrie 2018, în Parcul Herăstrău începând cu ora 10:00.

Organizatorii au pregătit activități dedicate copiilor și adulților, concerte, spectacole, ateliere de muzică și dans, suveniruri aduse din Ierusalim, experiențe tradiționale culinare, lectură, artă și multe suprize pe parcursul întregii zile de dumincă. Vă așteptăm alături de noi!

…………………………………………..

Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim 2018 ediția a II-a

16 SEPTEMBRIE 2018, ORA 10:00, Parcul HERĂSTRĂU

După succesul care a depășit orice așteptări al ediției precedente, American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) împreună cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), prin centrul Comunitar Evreiesc (JCC) București, cu sprijinul sponsorilor și partenerilor, organizează a 2-a ediție a Festivalului „Shalom Ierusalim”.

DIN PROGRAM:
■ Maia MORGENSTERN (10:00)
■ muzică tradițională evreiască cu BUCHAREST KLEZMER BAND
■ recital muzical evreiesc cu cantorul Baruch FINKELSTEIN (Sankt Petersburg, Rusia)
■ muzică sinagogală evreiască cu Emanuel PUSZTAI și Iosif ADLER, cantori ai Templului Coral București
■ Dezbatere „Ierusalimul – oraș sacru” (11:00) cu Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-Vicar Patriarhal, acad. Răzvan Theodorescu, diplomat dr. Radu HOMESCU, dr. Aurel Vainer, rabin Rafael Shaffer
■ Endy GLIKMAN (semi-finalist X Factor)
■ trupa de dansuri israeliene „HORA”
■ Corul „Hazamir” al Comunității Evreilor București și al Centrului Comunitar Evreiesc București
■ Corul de Copii al Centrului Comunitar Evreiesc București
■ Jerusalem Cinema
■ recital extraordinar VUNK

Facebook: www.facebook.com/JerusalemFestivalBucharest
Website: www.shalomierusalim.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *