I LOVE IT

Vara magică a partiturilor muzicale

Nu este nimic mai îmbucurător decât să te poți încărca cu splendidele emoții trasmise de muzica compozitorilor istorici și contemporani în superba sală a Ateneului Român, o vară magică a partiturilor muzicale.

Cu grație și o eleganță desăvârșită, muzica clasică nu numai că reușește să conecteze publicul cu magia sunetelor, dar face ca aplauzele finale să transfere fiorul în inimile spectatorilor. Aflându-te în sală, trăiești oprirea timpului în loc și te încarci cu sentimente de fericire. Muzica e parte din noi, nu o putem ignora, ba mai mult e fascinant să o întreținem în suflet în fiecare clipă a existenței noastre. Clasicul vine însoțit mereu de o magie proprie, cu o legătură puternică în univers. Împletește și despletește gândurile, te captivează și te ține mereu în suspans, oferindu-ți acel entuziasm al copilăriei. Citeam nu demult cum fericirea copilului nu are preț și nici înțelegere în lumea adulților, iar sentimentul este purtat de fiecare copil mare în înăuntrul său. Așadar măreți locuitori ai planetei optați pentru terapie muzicală și astfel vă veți regăsi fericirea necondiționată.

Atunci când viziunea întâlnește talentul, iar forțele se adună pentru un scop bine stabilit, visele prind aripi și se împlinesc.  Asemenea  s-a întâmplat și în cazul celor care au pus bazele Festivalului Vară Magică. Aflat la a 7-a ediție, Festivalul Internațional Vară Magică reunește pe scena Ateneului Român Orchestre de Tineret, promovatori ai muzicii clasice. Stagiunea Vară Magică, una dintre puținele manifestări de acest fel din Europa, a avut, de la debutul său din 2010, peste 90 de concerte, reușind astfel să se impună drept unul dintre evenimentele emblematice ale Capitalei.

Încă de la început, Dl. Dorin Ioniță, inițiatorul și organizatorul festivalului, şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Astfel prin această superbă inițiativă reușește să ţină viu sufletul muzical al Capitalei pe perioada estivală, cand teatrele şi sălile de concerte, rând pe rând, îşi închid porţile.

Festivalul Internațional “Vară Magică”, aflat în acest an la a șaptea ediție, celebrează, prin concertele ce au loc pe scena Ateneului Român, Centenarul Marii Uniri a României. Evenimentele au loc în perioada  11 iulie – 29 august 2018.

În onoarea Centenarului, orchestrele care urcă pe scena Ateneului Român, au, simbolic, câte o sută de membri. Stagiunea are 12 concerte magice, iar deschiderea a fost făcută printr-un eveniment inedit și magnific – „Violoncellissimo 100” – sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, susținut de cei mai buni violonceliști români, reunind școlile de violoncel din capitalele provinciilor istorice, marcând astfel Marea Unire.

Programul „Orchestre europene omagiază România” etalează lucrări interpretate de Orchestra Națională de Tineret a Germaniei, Orchestra Națională de Tineret a Spaniei, London School Simphony Orchestra, Wiener Jeunesse Orchester și Orchestra Națională de Tineret a Franței, ultima fiind și cea încheie seria celor 12 concerte, în 29 august 2018. Acestor ansambluri li se alătură Orchestra Națională Simfonică a României și Orchestra de Tineret România-Moldova.

FESTIVALUL VARĂ MAGICĂ 2018 ediția a VII-a

11 iulie – 29 august 2018, Ateneul Român, București

BILETE DISPONIBILE >>> https://goo.gl/7bPA2Y

PROGRAMUL FESTIVALULUI VARĂ MAGICĂ >>> https://goo.gl/Pc26X3

ORGANIZATOR: Lanto Communication – www.lanto.ro | 0733 612 948 |office@lanto.ro

PR, MARKETING & Comunicare – EllEvents Consulting – www.ellevents.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *