Velvet Stories

Răsărit în inima deșertului

”Mă ținea strâns în brațe și părea pierdut în gândurile lui atunci când m-a întrebat: – De ce iubești soarele?

I-am răspuns:  – Pentru că acest astru strălucitor îmi dăruiește chef de viață!„

Zilele însorite sunt pentru mine bulgări de energie! În astfel de zile reușesc să lucrez cu entuziasm, să duc la capăt mai multe acțiuni și să mă trezesc foarte devreme dimineața. În zilele cu soare mă relaxez, dar mă și concentrez foarte bine pe task-urile zilnice. Îndrăgostită de soare, evident și mare amatoare de răsărituri speciale. Unul dintre cele mai impresionante treziri ale soarelui la care am fost martoră a avut loc în deșert.

Mă aflam în cea de-a saptea vizită în Israel din câte am realizat până acum. Alături de un grup de 30 de persoane din întreaga Europă am traversat țara în lung și-n lat. Într-una dintre zile am ajuns la Mitzpe Ramon, oraș situat în sudul Israelului. Frumusețea locului o are sălbăticiunea naturii și Canionul Ramon ( Maktesh Ramon*), despre care se spune că este un vast peisaj lunar ascuns în inima deșertului Negev. După o noapte liniștită și un somn bun, ne-am trezit la ora 05:00 cu noaptea în cap, ne-am îmbrăcat și am mers în vârful muntelui. Fiecare și-a ales un loc unde să se așeze. Încă era întunecat, iar vântul aducea cu el o adiere răcoroasă. Am închis ochii și m-am concentrat să-mi eliberez mintea de toate gândurile din ultima vreme, să mă dezmeticesc de legatura încă proaspătă a viselor și să mă conectez cu natura!

La numai câteva minute, am redeschis ochii și am privit în zare. Dintre rândurile de nori puteam vedea  linii de lumină puternică. O bogăție de peisaj. Cu fiecare secundă ce trecea ele se conturau și se alungeau precum o tulpină de plantă înfiptă în propriile sale rădăcini. Își făceau apariția dăruindu-ne un cer impresionant. Razele erau din ce în ce mai vizibile și precedau sosirea soarelui pe cer. Liniștea locului aducea un sentiment de pace interioară, iar un zumzet înfundat al naturii ce se trezea sub căldura razelor de soare îmi desenau pe față un zâmbet fin și-o emoție de copil. M-am ridicat și am făcut câțiva pași. Părea că muntele este din ce în ce mai aproape de soare dându-mi impresia că aș fi putut întinde mâna spre el pentru a-l atinge! Era pentru prima oară când simțeam o apropiere reală de acest astru măreț! Mintea îmi era goală, iar trupul mi-a tresărit. Am reușit să-i surprind frumusețea, nemaivăzută până atunci, în câteva fotografii. Aceste momente mi-au rămas imprimate în suflet și nu de puține ori mi-am amintit de bucuria momentului de atunci închizând ochii și respirând adânc aer în piept. De fiecare dată când stresul cotidian mă cuprinde, mă gândesc la acel moment și mă reîncarc cu emoții. Cred că acest loc magic este într-adevăr menit pentru meditație, regăsire și fericire!

………….

* Maktesh Ramon a fost creat de eroziunea unui munte care s-a ridicat deasupra nivelului mării. Cu milioane de ani în urmă, topul de calcar al muntelui a izbucnit, iar interiorul acestuia a fost drenat de râu.Râurile vechi ale lui Ramon și Ardon, care au străbătut zona, s-au uscat de mult, lăsând un gol uriaș de 300 de metri adâncime, 8 km lățime și 40 km lungime, cu gresie multicoloră, rocă vulcanică și fosile.Orașul Mitzpe Ramon s-a dezvoltat pe marginea craterului. Înființată ca tabără de muncitori în 1951, Mitzpe (”turn de veghe” în ebraică), era o comunitate izolată de imigranți evrei români și nord-africani care au venit să construiască drumuri. Dar în ultimii ani a devenit un centru pentru urbaniștii din Tel Aviv și călătorii în deșert care preferă să parcurgă traseul pitoresc spre sud până la Marea Roșie.În ultimii ani, regiunea Ramon, asemănătoare planetei fictive Star Wars de la Tatooine, a devenit un hotspot pentru turismul de aventură. Companiile locale organizează plimbări cu Jeep-ul și experiențe de tip ”buggy desert”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *