I LOVE IT,  Inspired by

Conexiuni…

Pentru un iubitor de bijuterii, brățările sunt un must have. Mi-amintesc cu drag perioada adolescenței când obișnuiam să-mi încarc încheietura mâinii stângi cu zeci de brățări colorate. Materialele difereau, ba piele întoarsă, ba argint, ba ațe împletite sau ațe înnodate. Îmi formasem propriul stil. În studenție chiar ajunsesem să-mi creez manual majoritatea accesorilor îmbinând diverse metode. Exista în acea vreme pe Lipscani, în Centrul Vechi al Bucureștiului, un magazin specializat cu materiale pentru confecționarea handmade a acestora. Realizam cercei, coliere și brățări. Ba mai mult, participam cu mare drag la diverse ateliere de acest fel. Îmi plăcea de asemenea să meșteresc și la obiecte de decor interior utilizând ceramică, das, sârme, sticlă, dar și multe alte tipuri de materiale. Le modelam, apoi cu mare bucurie le coloram. Însă pasiunea pentru handmade a apărut mult mai devreme în viața mea.

CREATIVITATEA ADUCE UNICITATE
bratari colorate 2
                              – arhivă personală –

Aveam vreo 15 ani când am cunoscut-o pe Rozi, un maestru înnăscut al dexterității. Era ea și punguța cu ațe colorate, ace de siguranță și brățări înnodate cu mesaj. De fiecare dată când o întâlneam ea meșterea la un model nou. Avea de asemenea cu ea modele finalizate gata să fie expuse spre vânzare. Eram fascinată de arta ce se țesea în mâinile ei și, cum lucrul manual era o plăcere pentru mine, am rugat-o să-i fiu ucenic. M-a învățat să fac noduri cu răbdare și să meșteresc ore întregi la un cadou pentru mama sau pentru prietenii apropiați. Aproape de fiecare dată la zilele de naștere ale prietenilor mei mă prezentam cu un cadou înnodat. Brățările erau de mare efect și fiecare se bucura de ele în felul său. O bună perioadă de timp am continuat să le făuresc, însă frumusețile create de Rozi erau o mare tentație și astfel ajungeam să achiziționez măcar una pentru suflet de la ea.

Anii au trecut, iar pasiunea Rozinei s-a extins cu modele diverse și personalizate! Or fi sute sau chiar mii de modele care au prins viață în mâinile ei. Astăzi o întreagă Românie se bucură de ~O brățară pe zi~! Minunile pot fi comandate și personalizate după dorința fiecăruia!

bratari colorate 1
                   – www.obratarapezi.ro –

Brățările prieteniei, căci despre ele povestesc, sunt vechi la origine, dar au făcut înconjurul lumii bucurându-se de o popularitate modernă reînviată în anii 80. Se zice că ele au fost inventate de Indienii din America Centrală și de Sud și introduse pe piață de către grupurile religioase pentru utilizarea lor la protestele politice. Tradiția spune că brățara trebuie legată la mâna unui prieten când acesta își pune o dorință. Trebuie purtată până când se uzează și cade singură, iar atunci dorința se îndeplinește.

Make a wish, wear a friendship bracelet!

…………………

Poveste inspirată de „O Brățară pe zi” – O Brațară pe zi – Facebook page  &  www.obratarapezi.ro

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *