Inspired by,  Velvet Stories

O zi, 15 povești…

~ Unicitatea noastră dăruiește universului povești în fiecare moment ~

E o zi minunată de primăvară. Soarele și-a făcut apariția, norii sunt risipiți pe cer, iar pe biroul meu zâmbesc timid un braț de zambile. E luna martie, prima din seria bucuriilor de primăvară. Deschid laptopul și….

 1. …văd primul mesaj de „bună dimineața”, răspund la el, apoi îmi continui căutarea printre schițele de lucru. Verific agenda zilei și din când în când îmi umezesc buzele cu aroma braziliană a cafelei din ceașca preferată. O nouă zi se conturează în viața noastră. Să ne bucurăm!
 2. …îl închid la loc. Am plecat în parc cu rolele. (by L.G.)
 3. …verific dacă s-a deschis vreo terasă. Mi-ar prinde bine o cafea undeva la soare. ( by F.K.)
 4. …îmi vine cheful să pun la cale următoarea vacanță (by C.V.)
 5. …pun zambilele pe desktop. Acum nu mai văd icoanele de ele, dar nu contează, oricum nu aveam chef de muncă. E prea frumos afară! ( by D.D.)
 6. …Erorr 404 – desktop not found. ( by C.M.)
 7. …pun mana pe telefon și o sun pe mama. Îi voi spune „Te iubesc, mama!” ( by N.M.)
 8. …inspir parfumul zambilelor și rătăcesc pe Facebook să văd ce au mai postat prietenii, să le ofer un „like”!!! (by R.C.)
 9. …mirosul zambilelor mă face să îmi dau seama că am un chef nebun să hoinăresc prin natura și să miros și alte arome primăvăratice. ( by N.A.M.)
 10. …timpul zboară, scriu câteva rânduri prietenilor, propun o întâlnire la pădure să vedem minunile primăverii. Ce viață frumoasă, păsările cântă, pomii sunt înfloriți, iarba e atât de moale, tâlpile goale pășesc cu sfială să nu deranjăm frumoasa primăvară. ( by D.I.)
 11. …încep să scriu despre aceste lucruri mici, dar atât de importante, pentru că mă fac să zâmbesc, să mă simt pur și simplu bine, să-mi încarc sufletul cu speranța unei luni magice și cu energia necesară pentru a investi în noul meu proiect, care va înflori precum natura. (by C.C.)
 12. …îmi amintesc că e ziua mea de naștere în curând și mi-ar plăcea să o petrec lângă bărbatul iubit. ( by M.S.)
 13. … găsesc următorul mesaj: „Să ai o zi frumoasă, ușoară cu mult spor la muncă!” ( by B.E.H.)
 14. … băiețelul meu David mi se aruncă în brațe și-mi spune: „Mami, te iubesc până la infinit!”, iar vaza cu zambile cade pe jos. Fetița mea de 6 luni începe să plângă, o iau în brațe și o sărut cu dragoste, apoi izbucnesc în râs, căci David „patinează” pe apa vărsată din vaza. Deh, o zi normală.( by S.B.)
 15. … și văd pe feisbuc postarea Alexandrei, care începea așa: „Dragi prieteni virtuali, pregătesc un nou proiect online și am nevoie de ajutorul vostru…”. Say no more, îmi zic. Un internaut are nevoie de ajutorul meu. Îmi pun ceva muzică de super eroi, îmi pocnesc degetele, îmi așez tacticos ochelarii de vedere, clar, nu trebuie să pierd timpul. Când cineva are nevoie de ajutor nu trebuie să pierd timpul. Bine, întâi am fost nevoit să mut brațul de zambile care îmi obstrucționa ecranul. În plus, eu sunt alergic la polen. Dar chiar, cine oare a lăsat la mine pe birou brațul ăsta de flori? Când ma uit mai bine, văd că zambilele erau cam ofilite. Chiar dacă sunt alergic la polen, ele nu au nicio vină, așa că m-am dus să le pun apă. Pe drumul spre bucătărie m-am întâlnit cu colegii de la redacție și ne-am întins la o discuție despre un proiect vreme de vreo 4-5 țigări și vreo juma de cană de cafea. Brusc îmi amintesc de brațul de zambile și cum stau ele fără apă. Evident că m-am întors de îndată să le pun apă proaspătă, bine, nu înainte de a mai merge până la mega să îmi iau niște chefir, ceva fructe și un pachet de țigări. Așadar, după ce am eliminat orice distracție, eroul din mine s-a întors să o ajute pe Alexandra. Și citesc ceva despre continuarea unei povești, dar acolo văd că acțiunea se petrecea într-o zi caldă de martie. Realizez că noi suntem în aprilie și că am ajuns prea târziu. Treaba deja se întâmplase. Nu mai avea sens să o ajut și eu pe Alexandra. Am pus înapoi brațul de zambile pe birou și m-am întors la discuția despre proiect. O nouă zi productivă s-a încheiat. ( by N.A.)

*inspirat din textele originale pe care le găsiți cu un click aici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *